Is deze mail niet goed leesbaar? Bekijk deze mail online

 


Week van de Korte Keten van 27 mei tot 5 juni

Ontdekken en genieten van lokale, eerlijke producten, daar draait het allemaal om tijdens de Week van de Korte Keten. Aan de hand van een inspirerende en boordevolle agenda krijg je de kans om je helemaal onder te dompelen in al dat lekkers. Je leert het verhaal van de producent kennen en hoe je die lekkere hoeve- en streekproducten het best kan gebruiken. Op het programma staan fietsroutes langs lekkere adresjes, een blik achter de schermen bij 100% West-Vlaamse hoeve- en streekproducenten, kookworkshops en nog zoveel meer. Neem je agenda bij de hand en bekijk het volledige programma op www.weekvandekorteketen.be
 
 
 

 

'Bijzondere boerenkost’: kookworkshops op de boerderij

Kook jij ook graag seizoensgebonden en lokaal? Ga creatief aan de slag met 100% West-Vlaamse hoeve- en streekproducten tijdens de kookworkshops ‘Bijzondere Boerenkost’. Om het verhaal compleet te maken, trekken we naar de boerderij. Zo beleef je letterlijk het verhaal van grond tot mond. We bijten de spits af op vrijdag 27 mei bij melkveebedrijf ’t Fazantenhof te Houthulst om 19u30. Koen Heughebaert (De Groene Hemel) leert je om creatief aan de slag te gaan met zuivelproducten van de hoeve. Op het menu staan zowel hapjes als desserts. We garanderen je een inspirerende en smaakvolle avond op een unieke locatie. Reserveer je plaatsje

 

Verras papa op Vaderdag met een ontbijt op de boerderij

Op zondag 12 juni bieden elf boerderijen in West-Vlaanderen een ontbijtarrangement aan met verse hoeveproducten, zoals hoeveboter, heerlijke zuivel, warme eitjes en zelfgemaakte confituur. Heerlijk! Bovendien eet je al dat lekkers in een bijzonder kader: in de stal, op de binnenkoer of in de serre. Alle papa’s ontvangen bovendien een leuke attentie. Voor de kinderen wordt er trouwens animatie voorzien. Inschrijven kan tot 31 mei. Reserveer snel je plaatsje, want het aantal deelnemers is beperkt!

Meer info vind je op www.onthaalopdeboerderij.be

 

Picknick op de hoeve, iets voor jou?

Van 1 mei tot 30 september kan je bij maar liefst 17 hoeves in West-Vlaanderen terecht voor een picknick op de boerderij. Laat je verwennen met een picknickmand vol heerlijke 100% West-Vlaamse hoeve- en streekproducten op het mooiste plekje van de boerderij. Combineer de picknick met een fiets- of wandeltocht, een leuke activiteit in de regio of een bezoek aan de boerderij. Dat wordt gegarandeerd een origineel en lekker dagje uit.

Reserveer je picknick via www.hoevepicknick.be.
Je vindt er meer details en fietsroutes per hoeve.
 

Ontdek het eetbare landschap in de Westhoek

De Westhoek is een uitzonderlijke regio, vooral door de unieke combinatie van het prachtige en gevarieerde landschap, de zichtbare sporen van oorlogen en de ligging langs natuurlijke én culturele grenzen. Via tentoonstellingen, kookworkshops, lezingen, fiets- en wandelroutes wil ‘Eetbaar Landschap’ getuigen van het vruchtbare verleden en heden van de streek. Het is aan jou om op ontdekking te gaan. De gratis interactieve en kindvriendelijke tentoonstelling in de kerk van Kemmel is zeker een must-see. Neus eens in de activiteitenkalender op www.eetbaarlandschap.eu en plan je volgende gezinsuitstap.

 

Like ons op facebook
Blijf als eerste op de hoogte van leuke plattelandsactiviteiten en andere boerderijweetjes. 
 

Ieperseweg 87 | Rumbeke-Beitem | 051 27 32 26 | onthaalopdeboerderij@inagro.be

www.onthaalopdeboerderij.be
 

 


Onthaal op de boerderij is een realisatie van:

 

Uitschrijven op deze nieuwsbrief