Is deze mail niet goed leesbaar? Bekijk deze mail online

Over koetjes en kalfjes                                             Juni 2016

Beste leerkrachten en directies,

Nog even en jullie genieten een welverdiende zomervakantie. Pik deze nieuwtjes van Onthaal op de boerderij mee. Ideeën voor op school maar evenzeer om jouw vakantie onvergetelijk te maken. Last-minut tips tijdens de vakatie? De Facebook-pagina van Onthaal op de boerderij inspireert!

Veel leesplezier en een deugddoende vakantie!

Terug gratis champignonteeltkits in september

 
Met de klas in enkele weken tijd jullie eigen champignons zien groeien en smullen. Het blijft een hele beleving. Ook volgend schooljaar bieden we jullie deze kans. Noteer dit alvast in je agenda en spreek af met je collega’s:
  • Online bestellen vanaf dinsdagmorgen 30 augustus 2016. Max. 3 kits per schoolvestiging.
     
  • Afhalen op woensdag 14 september 2016 tussen 14u en 16u in Inagro (Rumbeke-Beitem) of Provinciehuis Boeverbos (Brugge).
     
  • Meer details via onze website of via de e-card half augustus.

Onvergetelijke ervaringen op de boerderij...

Jullie trokken dit schooljaar massaal naar de boerderij. Van kleuters tot 18-jarigen. Bezoeken over koetjes en kalfjes maar ook over zoveel meer. Jullie leerlingen staken de handen uit de mouwen, genoten van lekkers van de hoeve en overstelpten de gastheren en vrouwen met vragen. Nu en dan ontdekten we zelfs landbouwers in spé ;).

De hoeves Met de klas de boer op danken jullie voor jullie keuze en enthousiasme. In september staan de boerderijdeuren terug voor jullie open.
Geniet nog even met ons mee…


“Het toeval wil dat we een keizersnede van een koe konden meemaken.”
“Heel vriendelijke uitbaters met het hart op de juiste plaats.”
“Een knap veelzijdig bedrijf om te bezoeken.”

“Door slecht weer was het programma gewijzigd maar toch kwam alles aan bod.”

Mag het iets meer zijn?

Een heus taalplonsbad op de boerderij? Dat is Bonjour Boer. Bezoek een boerderij in Wallonië of Noord-Frankrijk in het Frans! Deze educatieve boerderijen beschikken over de nodige ervaring en ook voor jullie is er ondersteuning (handleiding, lesboekjes en cd-rom) voorzien. Ideaal als schoolreis en om taalinitiatie in een betekenisvolle context aan te bieden. Meer weten? www.bonjourboer.be

TIP: geniet financiële steun via het subsidiereglement van de Provincie West-Vlaanderen voor grensoverschrijdende uitwisselingsprojecten. Vier indiendata per jaar, eerstkomende tegen 15 juli. 


HOP in de klas?

Hop levert niet alleen lekker bier maar is ook een heuse traditie in de ruime regio rond Poperinge. Plan je in september een bezoek aan een hopboer of het hopmuseum en zoek je lesmateriaal voor in de klas? Ontdek dan ons lespakket over hop. 

Deze lessen geïllustreerd met mooie tekeningen en schema’s kun je gratis downloaden of bestellen via de E-shop van de Provincie.

Maar eerst vakantie...


Neem nu even de tijd voor jezelf en je gezin. Laat je eens verrassen via Onthaal op de boerderij. Reserveer een uitgebreide hoevepicknick op één van de 17 locaties. Combineer de picknick met een fiets- of wandeltocht, een leuke activiteit in de regio of een bezoek aan de boerderij. Dit wordt gegarandeerd een origineel dagje uit. 

‘t Smaakt naar meer? Ontdek nog enkele lekkere ideeën voor thuis of er op uit: zalig op een hoeveterras, hoeve-ijstaarten op maat voor jouw feest, … Of plan een boerderijbezoek met vrienden of familie. Enkele hoeves heten ook individuele bezoekers welkom. 

Meer info op www.onthaalopdeboerderij.be of www.facebook.com/onthaalopdeboerderij
 

Inagro vzw
Ieperseweg 87
8800 Rumbeke-Beitem
T 051 27 32 00
F 051 24 00 20
E info@inagro.be
www.inagro.be

Uitschrijven op deze nieuwsbrief